Wat doet een aankoopmakelaar?

Woningzoekenden wordt geadviseerd om een aankoopmakelaar in te schakelen. Maar wat doet een aankoopmakelaar eigenlijk? En wat zijn de voordelen van een aankoopmakelaar? In deze blog geven wij jou het antwoord op deze vragen.\

Werkzaamheden van een aankoopmakelaar

De werkzaamheden van een aankoopmakelaar hebben alles te maken met het vinden en kopen van een huis. Een aankoopmakelaar is goed op de hoogte van de lokale woningmarkt. Daarnaast mag je verwachten dat een aankoopmakelaar weet wat er te koop is en welke huizen er op korte termijn in de verkoop komen. Zo zit je als koper dicht bij het vuur. Handig, vooral als je een woning wilt kopen in een gewilde regio. 

Een aankoopmakelaar kan je van begin tot eind helpen met de koop van een huis. Vanaf het zoeken naar een woning tot aan de sleuteloverdracht. Maar je kunt er ook voor kiezen om een deel zelf te doen. Misschien vind je het leuk om op zoek te gaan naar geschikte woningen, maar laat je de onderhandelingen graag over aan je makelaar. Het precieze takenpakket van de makelaar spreek je van tevoren met elkaar af. Zo weet je wat je aan elkaar hebt.

Het verschil tussen een verkoop- en aankoopmakelaar

Alle woningen die te koop staan via bijvoorbeeld Funda worden verkocht bij een verkoopmakelaar. Een verkoopmakelaar helpt de verkoper bij het verkopen van onroerend goed zoals een woning. In tegenstelling tot de verkoopmakelaar ondersteund de aankoopmakelaar juist bij het aankopen van onroerend goed zoals een woning. Tijdens de koop of verkoop van een woning mag de verkoopmakelaar de potentiële koper niet adviseren. Een makelaar kan zowel verkoop- als aankoopmakelaar zijn maar niet bij dezelfde woning.

Wat zijn de voordelen van een aankoopmakelaar?

  • Aankoopmakelaars zijn vaak als eerste op de hoogte van huizen die op de markt komen. Zo weet jij als eerste wanneer een geschikte woning te koop staat

  • Je hebt een expert aan je zijde. Je profiteert van de kennis en ervaring van een aankoopmakelaar. Wat jij één keer doet, doet een makelaar dagelijks

  • Je krijgt een objectieve mening over een woning. Je aankoopmakelaar is niet emotioneel betrokken bij het koopproces

  • Er is iemand (met expertise) die je koopcontract controleert
  • Er wordt veel werk voor je uit handen genomen. Een aankoopmakelaar bespaart je enorm veel tijd, energie en regelwerk

  • Een aankoopmakelaar kan een goede bied strategie uitzetten zodat jij niet teveel hoeft te betalen

Aankoopmakelaar in Leeuwarden

In Leeuwarden raak je niet snel uitgekeken. Leeuwarden is de laatste jaren sterk ontwikkeld op allerlei gebieden.  Dit is mede te danken doordat Leeuwarden in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa is geweest. Onze makelaars in Leeuwarden weten dat een woning kopen best spannend kan zijn. Makelaardij Laurens Beimers helpt je graag bij de aankoop van die ene droomwoning die je misschien al enige tijd op het oog hebt. Het maakt niet uit of je een woning zoekt uit de jaren 30 of juist een nieuwbouwwoning wilt kopen, een
aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van jouw droomwoning.

Laurens Beimers als aankoopmakelaar

Omdat je niet overal aan kunt denken. Gaan wij graag met je mee naar een bezichtiging. Of wij nemen de onderhandelingen voor onze rekening. Kortom, alles om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze! Dan woon jij straks in dat ene huis wat precies past bij jouw wensen en mogelijkheden.

Je kunt bij ons kosteloos een zoekopdracht aanmaken, die je ook tussentijds kunt wijzigen. Op deze manier ben je altijd op de hoogte van het meest recente aanbod (nog voor het op Funda staat) dat past bij jouw woonwensen!

Vrijblijvend kennismaken

058-2160505

« Terug naar alle berichten

Gratis waardebeapling en even kennismaken?

Gratis waardebepaling en even kennismaken?

Dat kan. We komen graag bij je langs om te kijken waar wij je mee kunnen helpen. Wij zijn Makelaardij Laurens Beimers, wie ben jij?

Gratis waardebepaling aanvragen