De illusie van 'volgers eerst': ontdek de echte weg naar jouw droomwoning!

We worden regelmatig benaderd door teleurgestelde kandidaten die keer op keer achter het net vissen bij het vinden van een woning. Dit geldt niet alleen voor woningen uit onze eigen portefeuille, maar ook die van collega's. Het is het begrijpelijk dat de teleurstelling groot is na talloze overbiedingen. Zeker in de huidige woningmarkt.
 
We horen vaak reacties zoals: "We volgen alle makelaars op sociale media en toch zijn we vaak te laat." De veelgebruikte marketingterm "volgers eerst!" of Engelstalige varianten worden regelmatig aangehaald. Maar hoe zit dit eigenlijk in elkaar? Krijg je als volger echt als eerste nieuw aanbod door via de sociale mediakanalen van NVM-makelaars? Is dit dan de beste manier om geïnformeerd te worden omtrent nieuw aanbod? Kort gezegd: Nee. Het zogenaamde "nieuwe aanbod" is allang bekend!
 
De NVM heeft een uitgebreid landelijk uitwisselingssysteem waarbij alle NVM-makelaars hun woningen eerst moeten aanmelden. Pas nadat een woning in dit systeem is ingevoerd, mag een NVM-makelaar deze adverteren via andere (sociale) mediakanalen, zijn eigen website en/of Funda. Zo krijgt ook de NVM-aankoopmakelaar een kans om zijn klanten te informeren over dit nieuwe aanbod. Verkopende makelaars plaatsen doorgaans vrij snel na aanmelding de woning op Funda en hun eigen website. Geen enkele makelaar kan dus rechtstreeks een woning op Funda plaatsen; dit verloopt altijd via het uitwisselingssysteem.
 
Het mooie is dat je via een handige zoekopdracht bij de NVM-makelaar 'realtime' toegang hebt tot al het aanbod van alle makelaars in Nederland dat voldoet aan jouw zoekcriteria. Deze criteria kun je zelf bepalen en zijn zeer gedetailleerd. Je ontvangt nieuw aanbod op hetzelfde moment van aanmelding in het NVM-systeem, nog voordat het op Funda, Google of op sociale media verschijnt! Hierdoor kun je snel schakelen en informatie opvragen bij welke makelaar de woning te koop staat.
 
Zo is de kans dat je iets mist vrijwel nihil en het grote voordeel is dat je er als eerste bij bent, waardoor je vrijwel zeker een bezichtiging kunt plannen! De zoektocht begint nu professioneel! Kortom, vergeet het "volgers eerst aanbod" en maak een zoekopdracht aan via de NVM-makelaar. Om het je alvast wat gemakkelijker te maken, is hier de link.
 
De overweging om in combinatie met de NVM-zoekopdracht toch een aankoopmakelaar in te schakelen, wordt misschien een serieuze optie. Jij wilt immers ook je kansen maximaliseren om succesvol een woning te kopen! Een aankoopmakelaar staat op een gelijkwaardig deskundigenniveau als de verkopende makelaar, is goed op de hoogte van de markt(omstandigheden) en kan onder andere de marktwaarde en courantheid goed inschatten.

« Terug naar alle berichten

Gratis waardebeapling en even kennismaken?

Gratis waardebepaling en even kennismaken?

Dat kan. We komen graag bij je langs om te kijken waar wij je mee kunnen helpen. Wij zijn Makelaardij Laurens Beimers, wie ben jij?

Gratis waardebepaling aanvragen