Mijn favorieten

Ik wil een huis kopen... Hoe pak ik dat aan?

Ik wil een woning kopen, maar natuurlijk niet teveel betalen. Hoe weet ik dat het huis goed is? Wanneer ben ik in onderhandeling? Wat is het huis waard? Welke buurten zijn geschikt voor mij? Wat moet ik bieden?

Een woning kopen lijkt tegenwoordig gemakkelijker dan een woning verkopen.  Er is veel aanbod en de keuze is daardoor erg groot. Hoe wordt u wegwijs uit al dat aanbod? Waar let u op bij het zoeken naar een woning? Wie bewaakt voor u uw eisen- en wensenlijstje? Hebt u eenmaal een interessante woning op het oog, hoe pakt u vervolgens de zaken aan? Bent u zelf deskundig genoeg? Dan nog is het de vraag of u voor u zelf moet optreden.

Is het wel verstandig om een vriendendienst te vragen uit uw eigen netwerk of familie? Een vriendendienst is gratis maar als er later toch problemen ontstaan, hoe ziet dan uw (juridische) nazorg c.q. bijstand eruit? Dat zijn toch wel vragen die u eigenlijk al beantwoord moet hebben als u van plan bent een woning te kopen.

Aspirant-kopers, vooral starters, vertellen mij regelmatig dat ze geen besef hebben wat een aankopend makelaar voor ze kan betekenen. Ik maak dan duidelijk hoeveel meerwaarde ik als aankoopmakelaar bied door voor u een veilige, doordachte en goede koop te doen waar u nog jarenlang (woon-)plezier van zult hebben. Ik adviseer u niet alleen over de werkelijke waarde, maar ook over juridische-, bouwkundige- en milieutechnische aspecten. Ik plaats dus een zakelijk kader rond uw enthousiasme voor een zekere aankoop tegen optimale voorwaarden.  

Natuurlijk is het zo dat mijn diensten niet gratis zijn maar u koopt hiermee ook een stuk veiligheid en zekerheid. Door mijn bemiddeling verdien ik de courtage met gemak voor u terug! Tot slot: in het kader van ‘geen woorden maar daden’ ben ik bereid om éénmalig kosteloos ter kennismaking met u mee te gaan naar een woning van uw interesse. Ik zal u na de bezichtiging een deel van mijn aanpak in de praktijk toelichten. Daarna kunt u beslissen of u mij inschakelt!